De advocaten blog

Advocaat inschakelen bij letselschade

Letselschade

Een advocaat inschakelen bij letselschade? Dat is van groot belang! Je krijgt namelijk niet altijd waar je recht op hebt wanneer je fysieke schade voor schuld hebt opgelopen. Ook al heb je geen grote problemen met de schuldige, is het nog altijd aan te raden om in contact te komen met een advocaat. Dan weet je zeker dat krijgt, waar je recht op hebt. In deze blogpost schrijven wij over hoe een advocaat kan helpen bij letselschade. 


Tussenpersoon

Wanneer je door iemand of een bedrijf schade hebt opgelopen kan het proces om schadevergoeding te krijgen erg intensief zijn. Het grootste voordeel is misschien wel dat je nu een tussenpersoon hebt wanneer je een advocaat inschakelt. Je bent zelf niet meer verantwoordelijk en je hoeft zelf niet achter de zaken aan. Je hebt al genoeg voor je kiezen gehad en nu is het fijn dat je niet weer zelf aan de slag hoeft. Wanneer je weet dat het proces in goede handen is, kan dit veel stress wegnemen.


Waar je recht op hebt

In sommige gevallen kan het tussen twee partijen eenvoudig opgelost worden. Maar in de praktijk is het helaas vaak het geval dat er toch onenigheid is over de schadevergoeding. Een advocaat kan precies inzien waar jij wettelijk recht op hebt en via juridische maatregelen dit eisen. Je hebt vaak recht om meer dan je denkt. Een advocaat kan zien waar jij precies recht op hebt en dit regelen. Zo kan bijvoorbeeld kinderopvang en huishoudelijke hulp geregeld worden wanneer dit door het opgelopen letsel niet zelf haalbaar is.


Reëel bedrag voor smartengeld

Naast de materiële schade is letsel door schuld ook een erg emotionele zaak. Dit kan veel nare gevolgen hebben en dit moet ook zeker niet onderschat worden. Smartengeld is het bedrag aan schadevergoeding dat geclaimd kan worden voor de emotionele schade. Bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, mindervalide of psychische problemen door het ongeval. Een advocaat kan helpen om dit goed in kaart te brengen en een reëel bedrag aan te vragen voor smartengeld. Het juridische proces bij letselschade is een intensieve periode. Laat je helpen door een advocaat die gespecialiseerd is in deze tak van de advocatuur. Je geeft de zorg uit handen en hebt iemand die als tussenpersoon kan dienen, dit zorgt voor heel wat minder stress. Je weet zo precies waar je recht op hebt en wordt geholpen om hier ook echt aanspraak op te maken. Ook het berekenen van smartengeld kun je het beste door advocaten laten doen. Zij zijn gespecialiseerd in letselschade en weten precies waar je recht op hebt.

Wil je meer weten? Klik dan op de volgende link voor meer info.


Delen